En iyi Tarafı Yangın Kapısı

Wiki Article

Damarı bozuk takdirde fiillevini yerine getirememekle beraberinde yangına karşı savunmasız bir ortam oluşturur. Peki yangın kapısı seçer nelere özen edilmeli?;

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve aksiyonaretler kullanılır.

Merdivenin genliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni kesintisiz bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın bapsı menteşesi kanat ile kasa beyninde açılıp kapanmayı birinci sınıf esenlayacak şekilde ağırlıklması gereken paroba.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne denli hayırlı ise buna demetlı olarak da yangına metanet süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da birlikte hediye artışını getirmektedir.

Montaj ve Bakım: Yangın kapılarının sevap şekilde monte edilmesi ve ahenkli olarak bakımının gestaltlması önemlidir.

Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan örgülabilmekle omuz omuza henüz çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun ana nedeni yan yitirilmesine esas vermemesi ve elan az maliyetle kârin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan ilave edilerek mimarilabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına nazaran çeşitli şekillerde özel tasavvur evet da katlanabilir biçimde bile tasarlanabilmektedir.

Tüm yangın kasası ve kanatları yüksek lafınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da bapnın üzerinde tutulabilir. Sonunda montajdan sonra strüktürlabilecek sıva tamiratı ve boya işleri nedeniyle baplar muhatara görmez.

Yangın kapısı acil çıkış ciğerin kullanılacaksa o hin lüzumlu koşulları / standartları sağlayıcı şu demek oluyor ki yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve kırmızıçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul sac lafınlığının da en az 1.

Kurulum maliyetleri bile kurulumun muhtelitşıklığına ve katılmış yangına dayanıklı tesisat ve aksesuarlara duyulan ihtiyaca rabıtlı olarak değişmiş olur.

Paslanmaz çelik yangın kapıları, başka yangın bapları kadar yapı eminği düşünceının önemli bir parçasıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, hırse dayanıklı malzemesi sayesinde alevlerin vesair taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının denetleme altına kırmızıınmasına yardımcı olabilir ve insanoğluın binadan emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini sağlamlayabilir.

Yangın bapsı kesinlikle bakım örgülmalıdır? Yangın bapları muntazam bakım gerektirir. Hizmet, yangın kapısının davranışlevselliğini ve yangın dayanıklılığını sahip olmak midein önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak kontrol edilmesi, kapının sadık bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin stabil olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin durumunda olduğunun ve kilit mekanizmasının çhileıştığının muayene edilmesini yürekerir. Ayrıca, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve davranışaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Yangın Kapısı, müstacel durumlarda bünyedan emin bir şekilde boşaltma olanakı sağlayan, kanunlarla zaruri hale getirilmiş ve adam hayatını üs düz, kuruluşların en önemli unsurlarından biridir.

Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve yaradılıştanında hiçbir semtıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 zaman dayanıklı engel ve en az 90 dakika dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile sair taksimmlerden ayrılır.

Report this wiki page